Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście naleśnikowym

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Jabłka smażone w cieście naleśnikowym smakują wszystkim - nie tylko dzieciom! Są banalnie proste w przygotowaniu i znikają z talerzy bardzo szybko! 

Składniki:

Składniki:

jabłka 1 kg
woda 1 szklanka
mleko 2 szklanki
mąki 300 g
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
jaja 3 szt
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Porada

Do ciasta można dodać szczyptę cynamonu, by jabłka nabrały korzennego smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście naleśnikowym

  • deser z ciasta naleśnikowego
  • owoce w cieście

1. Z mąki, cukru, jajek, mleka i wody wyrabiamy ciasto na naleśniki (ciasto powinno być bardziej gęste niż na zwykłe naleśniki).

2. Jabłka obieramy i wydrążamy gniazda nasienne. Kroimy w krążki.

3. Pokrojone jabłka zatapiamy w cieście.

4. Układamy na rozgrzany tłuszcz smażymy na złoty kolor. Wykładamy na papier kuchenny, by odsączyć je z tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 10.01.2013 20:56
super
Stenka 01.11.2012 07:16
tez takie robię
gusia1000 26.04.2011 12:20
Robię i są b. dobre.
RenataZ-et 07.02.2011 19:42
Robię od czasu do czasu takie jabłka w cieście, bo są świetne :)
Joanna117
Joanna117 22.09.2010 10:36
Lubię
danusia19671 04.09.2010 14:43
Mleko do ciasta naleśnikowego można zastąpić jogurtem lub kefirem.
iwona332 01.08.2010 00:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak