Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wołowina 40 dag
sól, pieprz do smaku
masło 2 łyżki
marchewki 3 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
śmietana 3 łyżki
cielęcina bez kości 1,2 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z tuńczykiem

Z mięsa uformować płat, oprószyć solą i pieprzem. Wołowinę przyprawić, rozsmarować na mięsie, zwinąć mięso, obwiązać, ułożyć na blasze, na powierzchni położyć masło, upiec. Marchewkę ugotować, obłożyć mięso, wstawić do piekarnika na 10 minut. Tuńczyka zmieszać ze śmietaną i dać ten sos na roladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.04.2013 09:13
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak