Sposób przygotowania

Wiśnie osączyć na sitku, zmiksować.
Masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier i jajko.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawać do masy na przemian z migdałami i zmiksowanymi wiśniami.
Foremki natłuścić, wysypać mąką. Wlać ciasto, piec 20-25 minut w temp 170-190stC.
Serca przestudzić w foremkach, wyłożyć na deskę kuchenną. Zimne ciastka ostrożnie przekroić w poprzek.
Kremówkę ubić na sztywno z zagęszczaczem, przekładać serduszka. Wierzch ozdobić rozetką bitej śmietany i wisienkami. Posypać czekoladą lub kolorową posypką cukrową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajne
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !