Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLACEK WĘGIERSKI

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg.
cebula 2 sztuki
mąka 1,5 łyżki
jajko 2 sztuki
majeranek do smaku
sól do smaku
Farsz:
mięso 70 dkg.
cebula 2 sztuki
ogórek kiszony 3 sztuki
mąka 2 łyżki
przyprawa kucharek uniwersalna do smaku
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: PLACEK WĘGIERSKI

Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, a następnie wymieszać z resztą składników. Usmażyć kilka dużych placków.
Mięso pokroić w drobną kostkę, usmażyć razem z cebulą. Zalać wodą i dusić do miękkości mięsa. Dodać przyprawy i starte ogórki. Gulasz ułożyć na plackach. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 14.11.2013 23:40
mniamm:)smacznie wygląda
Milka100 08.11.2013 10:09
Uwielbiam placek po węgiersku ale ten wygląda ślicznie i apetycznie:)
as28 12.08.2013 10:03
mniam mniam
artur7 05.07.2013 19:41
super pomysl
Kuchareczka2 26.05.2013 21:04
rewelacyjne danie
AURELKA 08.05.2013 20:44
pyszne jdedzonko
babi17 27.04.2013 07:57
apetyczny jest
Stenka 23.03.2013 08:12
bardzo lubię
mela25 12.03.2013 06:53
uwielbiam takie placuszki
romanrafal
romanrafal 25.11.2012 10:16
bardzo dobre jedzonko
MAR3STA 27.02.2011 10:08
smaczny placek;)
Dorota59 04.02.2011 17:26
bardzo lubię placki węgierskie
Margo1 04.02.2011 16:47
smaczniutki
Margo1 04.02.2011 16:47
smaczniutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak