Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica 1,5 kg
grzyby suszone 4 szt
olej do smażenia
jajko 2 szt
pasztet 15 dag
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól, pieprz do smaku
ciasto francuskie 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w cieście

Polędwicę usmazyć na oleju. Grzyby ugotować, drobno pokroić i wystudzić, połączyć z pasztetem, majerankiem i 1 jajkiem, wyrobić. Mięso ułożyć na rozmrozonym płacie ciasta, posmarować pasztetem, zawinąć, ścisnąć brzegi. Posmarować rozkłóconym jajkiem, piec około 40 min. w temp. 180 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak