Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowy grzaniec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 0,5 litra
pomarańcza 1 szt
orzechy 5-6 sztuk
migdały 5-6 sztuk
rodzynki 15 sztuk
cukier do smaku
cynamon do smaku
Goździki całe Prymat do smaku
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowy grzaniec

Wino przelac do rondelka, dorzucic przyprawy. Orzechy pokroic w kostke, migdaly sparzyc i obrac ze skorki i dorzucic wraz z rodzynkami do wina. Wszystko razem podgrzewac na malym ogniu, ale nie doprowadzic do wrzenia. Gdy wino bedzie juz gorace, to rozlac do kubeczkow i do kazdego wrzucic plastry pomaranczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 10.12.2011 20:15
świetny :)
Ania67 05.07.2011 14:42
ekstra
Rique 23.05.2011 22:08
fajne:)
Rique 23.05.2011 22:08
fajne:)
Zoso 01.04.2011 20:25
całkiem niezły
pacpaw 06.02.2011 08:15
grzaniec który można jeść :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak