Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka pieczona / grillowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka 1 szt tylnia
pieprz do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
przyprawa do golonki Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
bulion warzywny 1,5 szkl
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka pieczona / grillowana

Golonkę umyć , osuszyć i natrzeć przyprawami. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki ( najlepiej na całą noc). Następniego dnia golonkę ugotować w wodzie(około 35 minut). Następnie golonkę przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać odrobiną wywaru warzywnego Zapiekać w piekarniku(bez przykrycia) około 2-3 godziny- co jakiś czas obracając golonkę i polewając ją przygotowanym bulionem. Jeżeli chcecie uzyskać chrupiącą skórkę skorzystajcie z funkcji grilla w piekarniku :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak