Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe pod pierzynką

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
pieczarki 400 g
ser żółty 300 g
olej do smażenia
cebula 1 duża

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe pod pierzynką

Schabowe oczyszczamy.Cieniutko ubijamy.Doprawiamy, obtaczamy w jajku i bułce tartej.Smażymy na złoty kolor.Pieczarki myjemy kroimy w paseczki i smażymy razem z cebulką.Gotowe pieczarki nakładamy na upieczone schabowe.Na wierzch nakładamy plasterek sera.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zostawiamy ok.10 min. aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 13.07.2012 13:01
pyszne mnima
gusia1000 26.04.2011 12:10
Smaczne.
Joanna108
Joanna108 16.03.2011 21:06
takie danie po prostu musi być pyszne !!!
Tetiana 21.12.2010 23:42
musi być dobre!
ewelina/bunia 12.11.2010 15:44
robie podobne
katarzynka455 23.09.2010 08:41
smakowicie
iwona332 10.08.2010 00:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak