Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA SZPINAKOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 30 dkg.
cebula 2 małe
czosnek 4 ząbki
olej 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
szynka w plastrach 10 dkg.
jajko 1 sztuka
zielenina
sól do smaku
ciasto francuskie 40 dag.
żółty ser 12 twardy

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA SZPINAKOWA

Cebulę i czosnek drobno posiekać, a następnie zeszklić na oleju. Dodać szpinak i razem smażyć ok 5-7 minut. Ciasto francuskie rozmrozić. Rozwałkować je na cienki placek. Posypać bułką tartą, położyć plasterki szynki, rozsmarować szpinak, na koniec posypać startym serem. Posypać solą i pieprzem. Zwinąć roladę. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem, oprószyć papryką. Piec 10 minut w temperaturze 200 stopni C, później 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Ostudzić, pokroić na plastry i posypać zieleniną. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 04.12.2011 22:31
smaczne danie
Magdalena80 26.10.2011 23:06
pyszności
MAR3STA 27.02.2011 09:56
fajne połączenie składników;)
Margo1 13.02.2011 11:04
ciekawy przepis z ciekawych skłaników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak