Sposób przygotowania

Serca oczyść i opłucz. Zalej wrzątkiem, zagotuj. Odcedź. Ponownie zalej wrzątkiem. Posól i gotuj do miękkości ok. 30 minut. Włoszczyznę obierz, potnij na kawałki.
Serca wyjmij z wywaru, pokrój w paski. Fasolę osącz. Cebulę obierz, posiekaj, podsmaż na maśle. Oprósz mąką, zasmaż. Zasmażkę rozprowadź w 2/3 szklanki wywaru z serc. Połącz ze śmietaną i warzywami.
Gotuj 10 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, fasolę i serca. Zagotuj, dopraw przyprawą do dań kucharek, majerankiem i słodką papryką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !