Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lin w sosie smietankowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lin 2 szt
olej 3 łyzki
śmietana 1 szklanka
natka pietruszki 4 gałązki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: lin w sosie smietankowym

Liny oczyścić,rybę przyprawić.Kłaść na rozgrzany olej i obsmażyć na złoty kolor.Do rondla wlać śmietanę włożyć ryby i dusić na wolnym ogniu około 20min.w połowie duszenia ryby skropić sokiem z cytryny.Gotowe liny przełoży na półmisek i zalać sosem,posypał posiekana natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak