Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z mintaja w panierce z mąki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 3 szt
jajko 2 szt
mąka 1 szkl
przyprawa kucharek 1 łyzeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z mintaja w panierce z mąki

Filety z ryby umyć, oprószyć solą i pieprzem. Jajka wybić na talerz, rozmieszać z przyprawą kucharek. Filety obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w jajku i jeszcze raz w mące. Na patelni rozgrzać olej, smażyć filety z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.12.2013 23:55
idealny obiad na piątek :)
mirosława4 07.03.2013 18:40
zdrowa i smaczna rybka
Seba 07.09.2012 17:21
smaczna
Iwusia 25.02.2012 22:34
pyszny obiad :)
Wafelek2601 15.05.2011 10:18
fajny pomysł - na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak