Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło rozmarynowo - czosnkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka masła 250 g 1 szt.
rozmaryn świeży 2 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Masło rozmarynowo - czosnkowe

Igiełki świeżego rozmarynu oderwać od gałązek, posiekać, rozetrzeć w moździerzu z odrobiną soli tak, aby puściły sok. Po wyjęciu z moździerza jeszcze raz bardzo drobno posiekać. Dodać przepuszczony przez tarkę ząbek czosnku i odrobinę świeżo zmielonego pieprzu. Wymieszać wszystkie składniki z masłem. Przełożyć do ceramicznego naczynia. Masło najlepiej przygotować wieczorem, żeby składniki zdążyły się przegryźć przez noc w lodówce.
Nadaje się do kanapek, pieczonych i smażonych ryb.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak