Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bita śmietana z malinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier waniliowy
cukier puder 10 dag
maliny mrożone 30 dag
cukier kryształ 3 łyżki
melisa gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Bita śmietana z malinami

Śmietanka kremówka musi być dobrze najpierw schłodzona a potem ją ubijamy , podczas ubijania dodajemy cukier puder i cukier waniliowy całe opakowanie i ubijamy na sztywno. Połowę malin rozmrozić i przetrzeć przez sitko, , dodać je do bitej śmietany a tamte maliny , które zostały to obtoczyć w krysztale . I tak zrobiona bitą śmietane przekładamy do pucharków na wierzchu układamy maliny te obtoczone i dekorujemy listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 29.09.2012 22:43
pychota
babcia
babcia 29.09.2012 22:43
pychota
natii3624 05.07.2012 23:59
mniam!
Sylwia56
Sylwia56 29.05.2011 22:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak