Sposób przygotowania

Z całej pomarańczy i połówki wycisnąć sok. Drugą połówkę pokroić w cienkie półplast Doprawić cukrem, solą i chili. Gotować, aż sos wyparuje do 2/3 objętości. Pod koniec gotowania włożyć plasterki pomarańczy. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki. Usmażyć z obu stron na połowie oleju. Oprószyć solą i pieprzem. Filety opłukać, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Usmażyć na reszcie oleju. Na talerzu rozłożyć pomarańcze, ziemniaki i rybę. Polać sosem i posypać pokrojonymi w krążki oliwkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pewnie pyszne
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smakowite
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    wykwintne danie, super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super danie;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    oryginalne
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    ślinka leci :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !