Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 30 dag
mięso wieprzowe bez kości 70 dag
masło 2 łyzki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sos pomidorowy 2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
warzywa 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z mięsem

Mięso włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować. Po około 30 minutach gotowania dodać obrane warzywa, liść laurowy i ugotować do miękkości. Miękkie mięso i warzywa wyjąć z wywaru, pokroić w makaronik. Do wywaru z mięsa włożyć ryż i ugotować na sypko. Ugotowany ryż wymieszać z mięsem i warzywami, dodać masło, przyprawić do smaku. Podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.10.2013 19:03
wyśmienite!
IlonaAlbertos 21.09.2012 12:26
Uwielbiam risotto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak