Sposób przygotowania

Skrzydełka dokładnie myjemy. Następnie przekładamy je do garnka, wlewamy wodę, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy 30-40 minut. Po ugotowaniu skrzydełka przyprawiamy papryczką chili oraz przyprawą do kurczaka, odstawiamy na kilkanaście minut.
Po tym czasie skrzydełka zanurzamy w roztrzepanym jajku, panierujemy w
bułce tartej i smażymy w głębokim tłuszczu, aż się zarumienią.
Podajemy jako przekąskę.

Spróbuj również

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Smakowicie wyglądają:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    extra, będę robiła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !