Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 30 dag
masło 2 łyżki
bulion warzywny 4 szkl
gałka muszkatołowa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek siekany 2 łyżki
bułka 1/2 wrocławska
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami

Cebulę posiekać i udusić na 1 łyżce masła. Do garnka wlać bulion, dodać cebulę i gotować pod przykryciem około 15 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Bułkę pokroić w kostkę i zrumienić na pozostałym maśle. Grzanki rozłożyć na talerze, zalać zupą, posypać szczypiorkiem i tartym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.11.2013 14:36
smaczna zupka
IlonaAlbertos 09.09.2012 23:10
Zapowiada się smakowicie.
Rybciia 13.06.2012 09:23
smaczna :-)
Dorota59 09.10.2011 17:14
nigdy nie jadłam takiej zupki, a zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak