Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto migdałowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
cukier puder 25 dag
margaryna 1/2 kostki
jajko 3 szt
płatki migdałowe 10 dag
cynamon 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
otarta skórka z pomarańczy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto migdałowe

Masło, jajka, cukier utrzeć na pianę. Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, otartą skórka z pomarańczy, dodać utarte jajka i wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 1,5 cm. Włożyć na przygotowaną blaszkę, posypać płatkami migdałowymi i cynamonem. Piec około 30 minut w temp 180 stopni. Ciasto kroić gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 27.01.2014 14:24
przepyszne ciacho
IlonaAlbertos 07.04.2013 21:33
Prezentuje się wybornie.
Motorek 06.05.2012 11:15
smaczne
Iwona51
Iwona51 18.12.2011 10:38
smaczne
IKrakowianka 26.10.2011 11:22
mirosławo fotki jak widać po nicku nie są moje.... :/
mirosława4 25.10.2011 23:45
przepis super,ciasto pyszne ale fotka...pozostawia wiele do życzenia;)
byMJ 15.08.2011 00:19
smaczne ;-)
Nina7 04.02.2011 06:22
przepis bardzo mi się podoba:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak