Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody waniliowe z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 200 ml
żółtko jajek 3 szt
białko 2 szt
cukier 10 dag
rodzynki garść
orzechy garść
czekolada 30 gram
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Lody waniliowe z bakaliami

Żółtka utrzeć z 1 łyżką cukru, a białka ubić \"na sztywno\" z odrobiną soli i z pozostałym cukrem. Ubitą śmietanę wymieszać z żółtkami, dodajemy białka i delikatnie wszystko wymieszać łyżką. Na koniec wsypać rodzynki, posiekane orzechy i startą na tarce ( lub pokrojoną w kostkę ) czekoladę.
Powstałą masę przelać do pojemników i włożyć do zamrażalnika na minimum 12 - 13 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 03.05.2012 13:38
ciekawe
Zoso 11.01.2012 21:41
super deser
danusia19671 31.10.2011 17:14
Uwielbiam lody
eli82 29.06.2011 11:07
super
Halusia 03.05.2011 19:24
Lody są super w letnie dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak