Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z cukrem. Później dodać żółtka na przemian dolewając olej, mleko, powidło.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, przyprawę do piernika i kakao wymieszać razem i dosypać do ubitych jajek. Wszystko razem dokładnie wymieszać łyżką i wylać na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem blaszkę.
Piec około 40-50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Smaczny przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ach co za pierniczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    mniamm...wygląda apetycznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !