Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z jajkami i kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zakwas na żur 2 szkl
jajko 4 szt
kiełbasa wiejska 20 dag
bulion warzywny 2 szkl
czosnek 2 ząbki
śmietana 3 łyżki
majeranek 2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkami i kiełbasą

Bulion i zakwas wlać do garnka, dodać pokrojoną kiełbasę, roztarty z solą czosnek, majeranek i chwilę gotować. Mąke wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, wlać do żurku i zagotować, odstawić. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowane jajka pokroić, położyć na talerze, zalać żurkiem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.12.2013 09:42
bardzo lubię takie żurki
IlonaAlbertos 17.10.2013 12:52
Klasyka w kuchni :)
mirosława4 15.06.2013 21:10
bardzo smaczna ta zupka
Motorek 31.05.2012 10:09
pycha
Iwona51
Iwona51 24.09.2011 09:44
smaczny
Natalia/tubisiek 18.04.2011 15:48
ładnie wygląda!
Ela_kocht_gern! 24.03.2011 17:11
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak