Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 20 dkg
cukier puder 30 dkg
jajko 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 opakowanie
grysik 6 łyżek
masło 13 dkg
jabłka 40 dkg
bakalie
Polewa:
kokos

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Mak sparzyć i zmielić. Żółtka, cukier, masło utrzeć i dodać mak, jabłka, grysik, proszek do pieczenia, pianę z białek i bakalie. Wymieszać. Piec na pergaminie w 160 stopniach przez godzinę. Potem polać polewą i posypać kokosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 03.10.2011 10:14
smaczny
Iwona51
Iwona51 17.08.2011 00:34
smaczny
mirosława4 25.04.2011 18:28
pyszne ciacho
aginaa 04.02.2011 10:27
uwielbiam makowiec
matii6 04.02.2011 10:13
z swojego maku makowiec jest najlepszy,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak