Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń makowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 12 dkg
jaja 4 sztuki
cukier puder 6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sok z cytryny
zapach cytrynowy
cukier waniliowy
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń makowy

Mak sparzyć. Zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem, rozetrzeć z makiem. Z białek ubić pianę, dodać do maku i wymieszać. Doprawić sokiem i olejkiem cytrynowym. Dodać cukier waniliowy. Przełożyć do formy, gotować 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.10.2011 16:34
Nigdy takiego nie jadłam i na pewno zrobię.
Seba 14.08.2011 12:01
smaczne
plocia 03.07.2011 15:48
bułka tarta w budyniu... ciekawe jaki ma to smak
Neetka90 10.04.2011 22:48
ciekawe ;>
IKrakowianka 19.03.2011 12:05
Bardzo ciekawy pomysł
patusia 03.02.2011 22:23
Fajny przepis. Ciekawy.
patusia 03.02.2011 22:23
Fajny przepis. Ciekawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak