Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z podgrzybków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 1/2 kg
cebula 1 szt
włoszczyzna 1 pęczek
śmietana 3/4 szkl
masło 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
bulion wołowy 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z podgrzybków

Włoszczyznę oczyścić , opłukać. Bulion zagotować, włożyć włoszczyznę, ugotować do miękkości. Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać w zimnej wodzie, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić grzyby i cebulę, dusić na małym ogniu do miękkości, przyprawić do smaku solą. Uduszone grzyby dodać do wywaru z włoszczyzny, zagotować. Dolać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.11.2012 11:55
Bardzo lubię zupki grzybowe.
Edyta38 28.06.2011 09:13
super
patusia 03.02.2011 22:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak