Sposób przygotowania

Włoszczyznę oczyścić , opłukać. Bulion zagotować, włożyć włoszczyznę, ugotować do miękkości. Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać w zimnej wodzie, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić grzyby i cebulę, dusić na małym ogniu do miękkości, przyprawić do smaku solą. Uduszone grzyby dodać do wywaru z włoszczyzny, zagotować. Dolać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podawać z makaronem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię zupki grzybowe.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !