Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone maślaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaki 1 kg
cebula 2 szt
wędzony boczek 10 dag
masło 2 łyzki
śmietana 0,5 szkl
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone maślaki

Grzyby oczyścic i umyć. Cebule obrać i posiekac. Boczek pokroić w kostkę. Natkę posiekać. Masło rozgrzac w rondlu, wrzucić cebulę, zeszklic. Dodać grzyby i boczek. Dusic na wolnym ogniu, aż grzyby beda miękkie. Wlac śmietanę, wymieszać. Dusic jeszcze kilka minut. Przyprawic do smaku. Przed podaniem posypac natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 02.12.2012 09:54
ciekawy przepis
SylwiaMagdaSabin 21.11.2011 10:57
uwielbiam
Edyta38 16.03.2011 16:39
ciekawe!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak