Sposób przygotowania

Wodę solimy gotujemy i do gotującej wsypujemy kaszkę cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje dodajemy masło i gotujemy jeszcze cały czas mieszając, aż zmięknie. Następnie wylewamy na duży płaski półmisek. Równomiernie rozprowadzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Z zimnej kaszki kroimy \"paluchy\". Każdy paluch maczamy najpierw w jajku roztrzepanym z dodatkiem przyprawy kucharek. Następnie optaczamy w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na rozgrzanym wczesniej oleju. Najsmaczniejsze są ciepłe, nożna podać z keczupem lub jakimiś dipami. SMACZNEGO.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Robię podobne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takich nie jadłam..chyba w tygodniu spróbuję...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    Super pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pysznie wyglada:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    nigdy czegoś podobnego nie robilismy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    jak dla mnie to coś nowego-rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !