Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 szkl
cukier 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
jajko 4 szt
masło 1 kostka
figi suszone 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa z makiem

Masło utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo jajka, obie mąki. Wlać mleko i przesiany suchy mak, utrzeć.Dodać aromat migdałowy i drobno pokrojone, oprószone mąką figi, wymieszać. Gotowe ciasto wlać do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Piec ok. 50 min. w temp. 180 st. Ostudzoną babę posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 22.07.2012 13:34
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak