Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki. W rondlu zagotować 1,5 szklanki wody z dodatkiem 2 łyżek cukru i laską cynamonu. Włożyć pokrojone jabłka , zagotować i pozostawić na kilka minut w syropie. Następnie delikatnie wyjąć i włożyć do salaterek, ostudzić. Budyń wymieszać z 3 łyżkami zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozmieszany budyń i ugotować, odstawić. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z sosem, wymieszać. Przygotowanym sosem zalać jabłka, wystudzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na deser.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !