Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto potrójnie czekoladowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada biała
czekolada mleczna pół tabliczki
czekolada gorzka
masło ok 120g
cukier puder ok 150g
jajko 4
mąka 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto potrójnie czekoladowe

Białka oddzielić od żółtek. Masło, tabliczkę gorzkiej czekolady i pół mlecznej rozpuścić. Lekko przestudzić i dodać żółtka z cukrem. Wymieszać i dosypać mąki, delikatnie połączyć z pianą ubitą z białek. Przełożyć do foremki i powtykać kostki białej czekolady. Piec ok 30min w 180stopniach. *** w zależności od gustu proporcje cukru mogą ulec zmianie:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.09.2011 09:13
rewelacja
ewasylwia 04.02.2011 11:18
pyszne
Misiakova 04.02.2011 11:11
czysta rozkosz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak