Sposób przygotowania

Piersi dzielimy na kawałki,rozbijamy. Solimy i pieprzymy. Nacieramy czosnkiem- plasterkami, po czym razem z nimi wkładamy do miseczki, przykrywamy folią spożywczą i do lodówki na 1-2 godz. wędruje ten cały ambaras;) chodzi o to żeby mięsko nasiąknęło aromatem czosnku- kto nie lubi niech pominie ten etap.
Przygotowujemy ciasto tak jak na naleśniki, tylko musi być bardzo gęste. Jeżeli jest zbyt rzadkie-dodajemy mąki,jeżeli zbyt gęste dolewamy mleka. Ciasto ma być tzw. wytrawne,dlatego dodajemy do smaku przyprawę Magii i troszkę Vegety.
Obtaczamy pierś w tym cieście i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na małym ogniu po kilka minut z każdej strony.
Obtoczenie mięska może sprawić trochę trudności,ale ja to robię za pomocą wykałaczki, ale można to zrobić za pomocą łyki i jak położy się kotleta na patelni, to na wierzch dolewamy jeszcze trochę ciasta.
Kotlet najlepiej smakuje jak go zjemy zaraz po usmażeniu, jest wtedy fajnie chrupiący.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pysznie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    Dziś zrobie na obiad :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !