Sposób przygotowania

Szyjkę z indyka dokładnie umyć następnie zalać wodą dodając ziele angielskie, listek laurowy i pieprz czarny. Całość parę minut pogotować. Następnie dodać brokuła i kalafiora podzielonego na różyczki, dodać marchewkę oraz pora. Jeśli nie dajemy groszku ptysiowego można dodać 2 ziemniaczki. Całość gotujemy do miękkości. Na końcu można delikatnie doprawić do smaku. Z zupki wyjąć szyjkę, marchewkę i pora a kalafiora i brokuła dokładnie zmiksować. Zupkę podawać z groszkiem ptysiowym. Do zupki można też dodać po zmiksowaniu łyżeczkę masła ale wówczas trzeba ponownie zagotować wodę.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    niciapn

    ciekawy przepis
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super dla dziecka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anna180

    fajny:) kolorowy i pozywny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    na pewno smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !