Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowany melon

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon 1 szt.
papryczka chili 1 szt.
brandy 3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
cynamon 1 kawałek
miód 1 łyżka
sól
mięta do dekoracji
Goździki całe Prymat 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: marynowany melon

Przygotuj marynatę: Miód rozpuść w 2 łyżkach wrzątku. papryczkę chili oczyść z pestek, miąższ pokrój w cienkie paseczki. Wymieszaj z brandy, goździkami, octem winnym, kawałkiem cynamonu. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Melon przekrój na pół. wyjmij pestki. sok dolej do marynaty. Specjalną łyżeczką wykrój kulki lub pokrój miąższ w kostkę o boku ok. 1 cm.
Kulki zalej marynatą. Przykryj, wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Udekoruj listkami mięty. Podawaj np. do pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 30.09.2011 18:43
Podoba mi się !
Zoso 13.03.2011 22:23
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak