Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z szynki wieprzowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa kulka 1 szt.
przyprawa do potraw Kucharek 1/2 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
marynata 4 łyżki
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z szynki wieprzowej

mięso opłukać i przygotować marynatę,wymieszać przyprawy z oliwą i posiekanym czosnkiem natrzeć z każdej strony szynkę wieprzową i odstawić w chłodne miejsce na ok.2godz.po czym upiec z każdej strony następnie dolać 3/4 litra wody przykryć i gotować do miękkości,podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.12.2013 00:15
smaczne mięsko
Motorek 12.02.2013 09:11
konkretny obiad
Wacław 11.02.2012 18:12
pyszny obiadek !
Wafelek2601 16.01.2012 08:35
pyszna
Iwona51
Iwona51 29.12.2011 11:43
smaczna
Grazyna0211 06.04.2011 16:09
takie mięsko to ja lubię
mysza666 05.02.2011 14:51
Mięcho to coś dla mnie
Misiek1 04.02.2011 07:18
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak