Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
pieczarki 50 dag
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony z pieczarkami

Kurczaka umyć, pokroić na porcje. Mięso natrzeć natką piertuszki wymieszanej z oliwą, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Następnie ułożyć na brytfannie, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut, skrapiajac od czasu do czasu wodą. Pieczarki i cebulę pokroić , wyłożyć na mięso, polać roztopionym masłem i dusić pod przykryciem około 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso podawać na półmisku obłożone pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.07.2013 11:37
Smakowite połączenie.
Wafelek2601 29.03.2012 09:45
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak