Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do dużej miski, dodać sól i rozdrobnione drożdże. Zrobić wgłębienie, dodać oliwy i trochę rozcieńczonego z wodą mleka. Wyrabiać ciasto dodając stopniowo mleko z wodą. Ciasto zagniatać przez ok 10 min.
Następnie odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Blachę posmarować olejem. Smaruję na grubo i mam pewność że pizza się nie przyklei.
Cienko rozwałkować na 5-6 mm i po nakłuwać widelcem. Ciasto rozwałkowane bez problemu da się przenieść na blachę. Nie trzeba podsypywać mąką - ciasto nie przykleja się do niczego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    napewno skorzystam z tego przepisu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    Warte polecenia ;)!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !