Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza domowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód do pizzy 1 szt.
sos pomidorowy 1 szklanka
cebula 1 szt.
pieczarki 40 dag
papryka konserwowa 3 szt.
ogórek konserwowy 4 szt.
szynka 20 dag
pierś z kurczaka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza domowa

Cebulkę zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w talarki i udusić na masełku. Paprykę pokroić w paseczki i również dusić do miękkości na oleju. Ogórki pokroić w plasterki lub półplasterki.
Szynkę w paseczki pokroić. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami (słodką papryką, curry, pieprzem, solą-jakie kto lubi) po czym usmażyć na oleju na złoto.
Nie podałam ilości składników, bo inni wolą więcej a inni mniej dodatków;) więc każdy wedle własnego gustu obłoży swoją pizzerinę;)
Ciasto jest albo na 2 pizze okrągłe średniej wielkości albo ja robię całą blachę z piekarnika . Na cieście smarujemy sos, posypujemy serem żółtym startym (oczywiście można i na koniec go dać), dalej wszystko inne
Pieczemy ok. 20 min. w 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 05.02.2012 13:33
pyszna
dianix 10.01.2012 17:07
domowa jest najlepsza, wiemy co jemy i czy świeże:)
Rogalik 16.05.2011 21:17
lubię dobrą pizzę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak