Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z czekoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 30 dag
cukier 20 dag
cukier waniliowy 1 szt
żółtko jajek 2 szt
jajko 1 szt
masło 10 dag
czekolada 1/2 tabliczki
orzechy garść
migdały garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z czekoladą

Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajko, żółtka i masło. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię, schłodzić w lodówce. Rozwałkować cienko, wykroić okrągłe ciasteczka. Piec ok. 20 min. w temp. 180 st. Ostudzić, udekorować rozpuszczoną czekoladą, kawałkiem orzecha i migdała.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak