Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki lodowe z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
śmietana kremówka 600 ml
suszone morele 20 dag
daktyle 20 dag
cukier puder 18 dag
sok z cytryny
polewa czekoladowa 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki lodowe z owocami

Żółtka roztrzep. Śmietanę kremówkę ubij. Białka ubijaj z cukrem pudrem na sztywno w kąpieli wodnej, aż masa będzie gorąca. Dodaj roztrzepane żółtka, ubitą śmietanę i sok z cytryny, wymieszaj.
Masę wlej do formy, ostudź, a następnie włóż do zamrażalnika. Suszone owoce pokrój na kawałki. Polewy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Lody pokrój na paluszki. Końce namocz w polewie. Podawaj z owocami i resztą polewy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 09.01.2012 09:18
extra
marta1371 02.07.2011 14:40
Idealny deser na różne okazje
basia70 19.04.2011 17:19
ciekawe i smaczne
AnaSt 02.03.2011 22:07
Myślę, że przepis w sam raz na upalne dni ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak