Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotleciki z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
mąka pszenna 3 łyżki
ser żółty 10 dag
cebula 1 szt.
jaja 2 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotleciki z serem

Pierś pokroić w niewielką kostkę. Cebulkę drobniusieńko posiekać (można sparzyć, aczkolwiek nie niekoniecznie). Do miski włożyć kurczaczka, cebulkę, starty ser, dodać jajka oraz mąkę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz Vegetą. Można dodać kilka kropel Przyprawy Magii i/lub sosu sojowego. Z otrzymanej masy łyżką uformować na rozgrzanej patelni 4 kotleciki. Smażyć z obu stron do zrumienienia.
Oczywiście do masy można dodać paprykę/pieczarki co nam się tylko nie zamarzy:) ja podałam tutaj wersję podstawową, która już wiele razy gościła u mnie na obiedzie;)
Najlepsze na ciepło z surówką i frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 01.02.2013 10:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak