Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z wędliną i suszonymi owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2-3 szt.
resztki różnych wędlin 30 dag
wino czerwone wytrawne 1 kieliszek
śliwki suszone 1 garść
jabłka suszone 1 garść
rodzynki 1 garść
sól
smalec 2 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z wędliną i suszonymi owocami

Wędliny pokrój na nieduże kawałki. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Smalec rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj wędlinę, wymieszaj, chwilę podsmaż.
Kapustę z grzybami podgrzej w rondlu. dodaj wędliny razem z cebulą i tłuszczem ze smażenia. wlej czerwone wino, dodaj jałowiec, rodzynki i suszone owoce. Duś pod przykryciem ok. 30 minut. Przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak