Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
kostka rosołowa 1 szt.
woda 1,5 l
cebula 1 szt.
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąka 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
makaron 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Pieczarkowa

We wrzącej wodzie rozpuścić kostkę rosołową. Dodać pieczarki wcześniej uduszone i przyprawione odpowiednio. Do całości włożyć obraną cebulkę przekrojoną na pół (nie drobniej, bo gdy nada już aromaciku zupie, wyjmiemy ją). Gotować ok.20-25 min. na wolnym ogniu.
Pod koniec gotowania zagęścić mąką wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Zabielić śmietaną. Doprawić jeszcze ew. do smaku.
Podawać z drobnym makaronem np. nitki, wstążki, świderki czy muszelki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak