Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka kapuściana z mandarynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
mandarynki 30-40 dag
marchewka 1 szt.
jogurt naturalny 100 ml
majonez 1 słoik mały
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka kapuściana z mandarynkami

Kapustę oczyść, posiekaj, oprósz solą i odstaw na chwilę, by zmiękła. Mandarynki osącz, pokrój na kawałki. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce. Natkę opłucz, posiekaj. Jogurt wymieszaj z majonezem.
Kapustę, mandarynki, marchewkę i natkę pietruszki wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Polej sosem, połącz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak