Sposób przygotowania

Zamrożony szpinak wrzuciłam na patelnie, osoliłam, dodałam 4 ząbki czosnku i dusiłam, aż stał się papką. Odstawiłam do wystygnięcia. 150g chudego białego sera bardzo dokładnie wymieszałam z jajkiem, zmielonymi otrębami owsianymi. szpinakiem i 2 szczyptami soli. Ciasto nakładałam łyżką na wodę i gotowałam, aż wypłyną.

Paprykę czerwoną pokroiłam w kosteczkę i wrzuciłam na patelnię z łyżeczką oliwy. Kiedy papryką się delikatnie podsmażyła dodałam cebulę, sól i paprykę mieloną. Podlałam małą ilością wody i dusiłam pod przykryciem, aż warzywa były prawie miękkie. Zagęściłam wodą i łyżeczką mąki kukurydzianej.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    fajny pomysł uwielbiam szpinak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !