Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski z groszkami czekoladowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g 1 szt.
jajko 1 szt.
mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2/3 łyżeczki
groszki czekoladowe 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski z groszkami czekoladowymi

Miękkie masło utrzeć z przesianym cukrem pudrem. Do tego wbić cale jajko, wymieszać. Mąkę wymieszać z soda i proszkiem, przesiane wsypać do masy. Wsypać groszki do ciasta.
Z powstałej masy formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Układać na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej maka blasze.
Piec ok.10-15 min w nagrzanym dobrze piekarniku do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 11.06.2011 22:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak