Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w panierze na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 70 dag
jajko 2 szt
ząbek czosnku 2 szt
Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej Prymat 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w panierze na ostro

Mortadelę pokroić w plastry o grubości około 0,7 cm. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem z oliwą i przyprawą meksykańską. Odstawić na 15 minut. Panierować najpierw w bułce, potem w jajku potem ponownie w bułce. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.12.2012 00:25
smacznie wygląda,dawno nie robiłam a lubię
traktorek 01.10.2012 08:08
bardzo lubię
traktorek 01.10.2012 08:07
bardzo lubię
Mati13 27.08.2012 18:04
tak jeszcze nie jadlem
iziona 27.06.2012 15:20
Widzę przepis z przed roku i tak sobię myślę, że ja też chyba ostatni raz wtedy coś takiego robiłam, a to jest pyszne i tanie jedzonko :)
agnieszka214 17.05.2011 19:49
smaczne
Tahitha 04.02.2011 10:19
Ja też czasami robię mortadele podobnie :)
accee 03.02.2011 21:56
Zawsze taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak