Sposób przygotowania

Pomidory powinny być dojrzałe. Odpowiednie będą i żółte, i malinowe, i podłużne tzreba zdjąc skórkę z pomidora wystarczy naciąć pomidory w krzyżyk z dwóch stron, zalać je wrzątkiem a następnie szybko przełożyć do lodowatej wody. Skórka powinna zejść bez problemu.Usuwamy skórkę, kroimy na pół, a następnie łyżeczką usuwamy pestki. Nie musimy tego robić zbyt dokładnie.Kroimy pomidory na mniejsze kawałki i przeciskamy je przez durszlak drewnianą łopatką lub łyżką.
Ciepły przecier pomidorowy przekładamy do wyparzonych i suchych słoików. Możemy pomóc Wkładamy słoiki do garnka z ciepłą wodą i zagotowujemy. gotujemy jeszcze około 30-45 minut. Wyjmujemy i ustawiamy dnem do góry, aby się zawekowały. Czekamy aż ostygną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajny;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !