Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 500 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
czosnek 1-2 ząbki
natka pietruszki 1-2 łyżki
wino czerwone 1 (półwytrawne)
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w winie

Cielęcinę kroimy w paski, obtaczamy w przyprawach i smażymy na oleju. Usmażoną przełożyć na półmisek i polać winem. Posypujemy natką i podajemy z młodymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA79 21.02.2011 16:08
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak