Sposób przygotowania

Chleb razowy pokroić na cienkie kromki, zrumienić na suchej patelni. Włożyć do dużego słoika, zalać zimną przegotowaną wodą z cukrem i skórkę pomarańczy, przykryć ściereczką i pozostawić na 10 godzin. Nastepnie przecedzić, dodać drożdże roztarte z cukrem waniliowym, przykryć i pozostawić w temp pokojowej na 12 godzin. Potem wlać do słoiczków, pozostawiając 1/4 wolnej przesztrzeni, zamknąć. Wynieść w chłodne miejsce. Po dwóch dobach nadaje się do picia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Dziękuję za przepis, wypróbuję :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !