Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z masą marchewkową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
sok marchwiowy 1 l
budyń śmietankowy 2 szt.
mleko 350 ml
bita śmietana 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą marchewkową

Na soku z marchwi ugotować gęsty budyń. Jeszcze ciepły wylać na połowę biszkopta. Przykryć drugą częścią ciasta. Wyłożyć ubitą śmietanę. Wierzch posypać czekoladowymi wiórkami.
Do budyniu można oczywiście użyć dowolnej kombinacji smaków soku marchwiowego,, ale muszę przyznać, że ten zielony bardzo przypadł mi osobiście do gustu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 16.12.2012 21:39
mmmmmmmm uwielbiammm;]
Andzia1977
Andzia1977 03.06.2012 21:54
CIEKAWY PRZEPIS
Zoso 27.12.2011 20:43
smacznie wygląda
ronald88 11.08.2011 10:39
super
iwona332 08.05.2011 11:05
super
anja3107 13.03.2011 13:17
bardzo ciekawy pomysł, ładnie się ciasto prezentuje i nie jest skomplikowany w przyrządzeniu ;-)
Katarzyna/kate1980 03.02.2011 20:01
super ciekawy przepis z tym kubusiem ciekawa jestem skąd wzięłaś pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak